2010-12-19

Svastika

Swastika Svastika, visų religinių simbolių viršūnė. Tai "Darbininko kūjis" chaldėjų "Skaičių knygoje", tai Kūjis ("Šventosios paslapties knygoje"), iš žaizdro (Erdvės) skeliantis kibirkštis, iš kurių randasi Pasauliai. Tai Toro kūjis, magiškasis ginklas, kurį nukalė nykštukai kovai su milžinais - sukilusiomis Pirmykščio kosmoso Titaniškąsias jėgomis, kurios, kol gyvena Materijos glėbyje, negali būti Dievų, Pasaulinės Harmonijos tarpininkų, suvaldytos. Tad iš pradžių jas reikia sunaikinti.
Thor's Mjolnir
Sidabrinis pakabukas
rastas netoli Romersdal,
Danijoje
Štai kodėl Visata sukurta iš užmušto Ymiro kūno. Svastika - tai Miolniras, Griaustinio kūjis; ir todėl pasakyta, kai Azai, šventieji Dievai, po išvalymo ugnimi, aistrų ir kančių žemiškojo įsikūnijimo ugnimi, taps tinkami buvimui Ido amžinajame pasaulyje - tada Miolniris taps nereikalingas. Tai įvyks, deivės Chelės, Mirusiųjų valdovės, grandinės daugiau jų nebekaustys, nes nebebus blogio karalystės.
"Surtaro gentys nesunaikino jų, kaip ir siautėjantys [kelių Tvanų] vandenys... Ten buvo ... Toro sūnūs. Jie su savimi atsinešė Miolnirį, bet ne kaip karo ginklą, o kaip kūjį, kurio pagalba buvo kalamos naujos dausos ir nauj žemė".
(Vagneris. Azgardas ir Dievai)
Thor's Mjolnir
Neaišku, ar šis pakabukas yra
krikščionių kryžius
ar Toro kūjis. Rastas
netoli Fossi, Islandijoje
Iš tiesų, daugiareikšmis tas kūjis. Makrokosmose - tai "Kūrimo kūjis" su keturiais galais, užlenktais stačiu kampu, atitinkantis nuolatinį judėjimą ir nematomo Kosmoso jėgų sūkurį. Kosmose ir Žemėje jis rodo pasaulio ašių sukimąsi Laiko cikluose. Dvi linijos, sudarančios postūmį judesiui ratu.
Mikrokosmose, simbolis rodo, kad žmogus yra jungtis tarp dangaus ir Žemės; dešinė ranka pakelta į dangų, o kairioji - nuleista žemyn. Hermio "Smaragdo lentelėse" ant pakeltos rankos užrašyta "Solve", ant kairės - "Coagula".
Tai ir alcheminis, ir kosmogoninis, ir antropologinis, ir magiškasis ženklas su septynisis raktais septynioms Kosmoso paslaptims. Gimusi ankstyvųjų arijų magiškuose vaizdiniuose ir padėtas prie pat amžinybės slenksčio - ant Anantos gyvatės galvos, svastika mirė viduramžių antromorfistų scholastikos labirintuose. Tai Pasaulio kuriančiųjų Alfa ir Omega, kylanti iš grynosios Dvasios ie besibaigianti tankioje Materijoje. Tai Pažinimo raktas, - ir tas, kuris suvokia visą jo reikšmę, visiems laikams išsilaisvina iš Maha Majos gniaužtų, didžiosios Iliuzijos ir Gundymų.

Komentarų nėra: